Geluidsmeting


Dolphin Marine gebruikt hiervoor het dectectie apparaat SDT270 en dit apparaat biedt allerlei belangrijke innovaties gericht op de verbetering van predictieve onderhoudsprogramma’s. De SDT270 is ontworpen door en voor professionals. Niet alleen is de SDT270 het eerste draagbare ultrasone detectie-apparaat om zowel een ingebouwde temperatuursensor als een lasertachometer te bevatten, maar het is ook het eerste apparaat dat is voorzien van een ingebouwde SQL-database om meetgegevens vast te leggen en te beheren.

  • Meet ultrasone breedbandsignalen met een bandbreedte van 100 kHZ
  • Verzamelt gegevens met een bemonsteringsfrequentie van 250 kHz
  • Gebruikt langdurige bemonsterings- en gegevensstreaming
  • Integreert een ingebouwde thermometer en tachometer met een laser
  • Beschikt over een SQL-databank
  • Verzekert volledige metingstraceerbaarheid van gebruiker naar sensor
  • Waarschuwt de gebruiker wanneer er een alarm wordt geactiveerd
  • Adresseerbaar via IP (Internet)
  • Kan op afstand worden geregeld en bediend
  • Omvat 2 meetkanalen

Ultrasone technologie

Ultrasone technologie biedt de meest nauwkeurige oplossing voor ontelbare toepassingen: dichtheid, lekken, elektrische ontlading en mechanische beweging.

Een goed klinkende oplossing

Technisch gezien is ultrageluid geluid dat niet kan worden gehoord door het menselijk oor. Met andere woorden, geluid met een frequentie van boven de 20 kHz. Ultrageluid heeft een aantal specifieke kenmerken dat het nuttig maakt in industriële toepassingen. Ultrageluid kan zeer nauwkeurig worden gemeten. Verschillen in intensiteit wanneer de golven zich via een medium of lichaam verplaatsen, kunnen worden gekwantificeerd. Zo kunnen verschillende verschijnselen die de werking en de kwaliteit van machines en systemen nadelig beïnvloeden, duidelijk worden geïdentificeerd – vaak zonder onderbreking van de werking ervan. Hoogfrequente geluiden zijn ook meer directioneel dan die met een lagere frequentie. Dit maakt het eenvoudiger om de bron aan te wijzen, zelfs met andere achtergrondgeluiden. Het andere grote voordeel van ultrageluid is het enorme aantal zaken die deze ultrasone signalen produceren. Lekken, rek, elektrische ontladingen, cavitatie (het verschijnen van imploderende belletjes) in stromende vloeistoffen, turbulentie in stromend gas of vloeistof; ze zenden allemaal ultrageluid uit dat kan worden gedetecteerd en gemeten.

Nauwkeurige metingen

Ultrasone detectie en meting kunnen vaak relatief eenvoudig worden uitgevoerd. Het basissysteem in een controlesituatie bestaat uit een handmatig apparaat met een hoofdtelefoon, een meter, een gevoeligheidsinstelling en een aantal mondstukken of modules. Sommige toepassingen vereisen ook een zender. In productie-installaties kan een aantal controlepunten worden ingesteld die automatisch worden afgewerkt. De resultaten van elk punt worden vergeleken met een referentiewaarde, en elk ongewoon resultaat wordt gesignaleerd. De apparatuur kan ook worden aangesloten op een computersysteem. Het resultaat is snelle, betrouwbare en traceerbare testen in een aantal toepassingen.

Voor meer informatie mail naar: